decembrie 3, 2024
Politica

Conflicte sindicale și lipsa transparenței la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Conflicte sindicale si lipsa transparentei la SC Hale si Piete SA Ploiesti

Transparență inexistentă și conflicte sindicale în SC Hale și Piețe SA Ploiești

Administrația SC Hale și Piețe SA Ploiești este în centrul unui scandal generat de lipsa de transparență și de conflictele sindicale. Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat de Radu Florian Constantin, și afiliat la Federația Publisind, condusă de Teoroc Stefan, acuză conducerea instituției de administrare defectuoasă a resurselor financiare și de stabilire arbitrară a salariilor angajaților.

În ciuda solicitărilor repetate ale SAPAS, conducerea SC Hale și Piețe SA Ploiești nu a furnizat informații despre situația economico-financiară a unității, nici despre perspectiva de evoluție a acesteia. Această lipsă de transparență împiedică realizarea unei analize obiective a situației financiare a unității, în special în contextul acordării unor prime substanțiale pentru conducerea instituției, în timp ce salariile de bază ale angajaților nu pot fi majorate din cauza unei reglementări legale în vigoare.

În plus, solicitările sindicatului pentru renegocierea clauzelor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) au fost ignorate. În acest context, SAPAS a sesizat în scris toate instituțiile abilitate de control atât în domeniul dialogului social, cât și financiar-contabil.

Abuzuri și informații false la Poliția Boldesti-Scaieni

Într-o altă problematică, polițiștii din cadrul Poliției Boldesti-Scaieni sunt acuzați de furnizare de informații false într-un dosar penal. Conform informațiilor obținute, o petrecere de ziua de naștere organizată în centrul orașului Boldesti-Scaieni ar fi fost folosită ca pretext pentru o posibilă răzbunare orchestrată de agentul principal de poliție Mataiche Marian de la Poliția Boldesti-Scaieni – Compartimentul Proximitate.
Investigația dezvăluie că există o puternică animozitate a agentului respectiv față de frații C.M.A și C.F.G, deoarece acesta a descoperit că soția sa a avut o relație anterioară cu C.M.A înainte de căsătorie. Declarațiile furnizate în cadrul urmăririi penale de către polițiștii Picior Alexandru, Burlan Marius Daniel și Stanciu Catalin sunt în principal false și se opun situației reale reflectate în înregistrările de pe camerele purtate de aceștia în timpul intervenției.
În acest context, se cer clarificări cu privire la repartizarea cauzelor 8953/281/2024 și 13542/281/2024/a1.2 către judecătorul Crina Elena Grosu, fostă Vlad, în mod aleatoriu. Se semnalează că în dosarul 8953/281/2024, judecătorul Crina Elena Grosu ar fi trebuit să se abțină și să ceară recuzarea datorită relației anterioare de muncă cu agenții de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Implicarea lui Ștefan-Radu Oprea în scandaluri de spălare de bani și activități dubioase

Pe de altă parte, senatorul PSD Ștefan-Radu Oprea este implicat într-o serie de scandaluri de spălare de bani și activități dubioase. Raportul cu privire la împrumuturile și afacerile discutabile ale senatorului ridică semne de întrebare cu privire la