decembrie 12, 2024
Politica

Cum își vor impresiona candidații la președinție alegătorii.

Cum isi vor impresiona candidatii la presedintie alegatorii

Orban și Ciolacu: Tacticile neconvenționale în campania prezidențială

Ludovic Orban, liderul Forței Dreptei și candidat în cursa prezidențială, a ales o metodă neobișnuită de a transmite un mesaj politic. Într-o recentă înregistrare video, Orban se filmează stând în cap, un gest simbolic prin care vrea să ilustreze că „țara a fost răsturnată cu susul în jos”. Această manevră este interpretată ca o critică directă la adresa PSD, partidul pe care îl acuză de a fi răsturnat ordinea naturală a lucrurilor în ultimii ani.

Un altfel de campanie: Ciolacu la stână

În contrast cu abordarea lui Orban, Marcel Ciolacu, candidatul PSD la prezidențiale, a ales o strategie mai tradițională. Într-o recentă vizită electorală în Bistrița, Ciolacu a fost filmat mâncând mămăligă și șuncă la o stână, înconjurat de lideri ai partidului său. Această abordare pare să vizeze conectarea cu alegătorii la un nivel mai personal și autentic, în contrast cu retorica politică obișnuită.

Proiecții pentru alegerile prezidențiale

Conform unui sondaj recent realizat de CIRA la comanda Evenimentul Zilei, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt favoriți pentru a ajunge în finala prezidențială. Sondajul indică însă că liderul AUR, George Simion, este la o distanță mică de Nicolae Ciucă. În ceea ce privește intențiile de vot, Marcel Ciolacu este în frunte cu 29%, urmat de Nicolae Ciucă cu 19%, George Simion cu 17%, Elena Lasconi cu 16% și Mircea Geoană cu 9%.

Percepții privind viitorul președinte al României

Când li s-a cerut să prevadă cine va fi următorul președinte al României, 27% dintre respondenți au indicat că Marcel Ciolacu ar fi cel mai probabil, 18% au optat pentru Nicolae Ciucă, în timp ce 12% au indicat fie pe Mircea Geoană, fie pe George Simion. Doar 5% dintre respondenți au răspuns că Elena Lasconi ar putea fi următoarea președintă. Sondajul a fost realizat în perioada 1 – 6 noiembrie, pe un eșantion de 1.150 de subiecți, cu o eroare maximă de eșantionare de +/- 3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Sursa: Antena3