## Şoferul turc este cercetat în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile
La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean turc, în vârstă de 54 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, materiale plastice din Turcia în Germania.
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit. Astfel, în compartimentul pentru marfă, a fost descoperită o cantitate considerabilă de țigarete, precum și articole de parfumerie susceptibile a fi contrafăcute.
În urma inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea de 197.685 pachete de țigări de diferite mărci, având aplicat timbru fiscal specific Turciei, în valoare de peste 5.300.000 lei și aproximativ 15.500 produse de parfumerie de diferite mărci, în valoare de peste 6.300.000 lei.
În cauză a fost admisă propunerea procurorului de caz şi prin urmare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Giurgiu a dispus cercetarea în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a cetăţeanului turc, şoferul autocamionului depistat în PTF Giurgiu, pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, mai precizeaza sursa citata.
## La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II
S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, lădițe cu rodii pe ruta Turcia-Olanda. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate, 16 de cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Turcia şi Siria.
În continuare, poliţiştii de frontieră derulează verificări pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun, transmite sursa citata.
## Legea nr. 138/1999
Privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii prevedea, la art. 37, că atât cadrele militare în activitate, cât şi salariaţii civili, care au obținut titlul ştiinţific de doctor, beneficiază de un spor de 15% din solda de funcţie/salariul de bază, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care au titlul.
Prevederile respective au fost abrogate prin Legea nr. 330/2009, care, la numai un an de la intrarea sa în vigoare, a fost abrogată de Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Aceasta, în numai șapte ani de aplicabilitate parțială, a fost modificată de peste 30 de ori!
Sursa: www.incisivdeprahova.ro
„`